ГоловнаПолітика

У Києві затримали члена "Оплоту" з арсеналом зброї (оновлено)

У посилці зі сходу виявили протитанкові гранатомети, гранати та патрони

Співробітники міліції Києва затримали члена організації "Оплот", який отримав із зони бойових дій велику кількість зброї.

Про це повідомляє ГУ МВС Києва.

Оперативники затримали уродженця Чернігівської області в одному з відділень пошти. У посилці, яку отримав чоловік, правоохоронці виявили пакунок та 7 картонних коробок, в яких зберігалося понад 40 різних гранат, 6 ручних протитанкових гранатометів, 35 запалів та майже 5 тисяч патронів різного калібру. Решту зброї співробітники столичної міліції виявили під час огляду квартири затриманого.

Як розповів начальник столичної міліції Олександр Терещук, під час подальшої роботи працівники карного розшуку виявили на орендованій квартирі затриманого понад 3,5 тисячі патронів різного калібру, понад 20 гранат, а також запали і магазини до автомата Калашникова. Окрім цього, правоохоронці вилучили ноутбуки та мобільні телефони.

За словами зловмисника, він разом із товаришем перебував в організації "Оплот". Нещодавно його друг поїхав на схід України і попросив отримати кілька посилок у Києві, пообіцявши забрати їх до Дня Незалежності. Чи дійсно затриманий не знав, що саме знаходиться у посилках, - встановить слідство.

Затриманому 25 років. Раніше несудимий. Мав постійне місце роботи в одній із комерційних структур. Останнім часом проживав у Києві. Наразі все вилучене долучили до матеріалів кримінального провадження як речові докази, зброю і боєприпаси направлено в НДЕКЦ при ГУ МВС України в Києві для проведення експертизи.

Керівник київської міліції Олександр Терещук також зазначив, що за цим фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 263 Кримінального кодексу України - "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами".

Правоохоронці встановлюють канали надходження зброї до столиці та плани щодо її подальшого застосування, а також осіб, причетних до вказаного факту. Відправник вже відомий, вживаються заходи з його затримання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram