ГоловнаПолітика

Одеський губернатор просить ГПУ перевірити дії Ківалова на сепаратизм

Палиця просить Ярему звернути увагу на діяльність нардепа

Одеський губернатор просить ГПУ перевірити дії Ківалова на сепаратизм
Фото: Макс Левин

Голова Одеської облдержадміністрації Ігор Палиця направив листа генпрокурору Віталію Яремі щодо сепаратистської діяльності народного депутата Сергія Ківалова.

Про це повідомляє прес-служба губернатора у Facebook.

Зокрема, Палиця вимагає звернути увагу на статтю Ківалова "Пора готувати Конституцію для Одещини", опубліковану в тижневику "2000" 8 лютого 2014 року.

"Автор робить висновки, спрямовані на розпалювання національної ворожнечі між громадянами України, які проживають в східних і західних регіонах країни", - стверджує губернатор.

На його думку, такі дії можуть кваліфікуватися за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.110 КК (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Крім цього, Палиця звернув увагу на зв'язок між Ківаловим і засудженим за сепаратизм Антоном Давидченком, нібито, задіяним у передвиборному штабі Ківалова на виборах у 2012 році.

Палиця також розповів, що, за інформацією ЗМІ, головний редактор підконтрольного Ківалову телеканалу "Академія" Юрій Селіванов у своїх програмах робив публічні заклики до повалення конституційного ладу.

У разі підтвердження наявності в діях Ківалова "ознак суспільно небезпечних дій", Палиця просить Ярему залучити Ківалова до кримінальної відповідальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram