ГоловнаПолітика

Порошенко може зустрітися з Путіним 26 серпня

У Мінську відбудеться зустріч у форматі Україна - ЄС - "Євразійська трійка"

Порошенко може зустрітися з Путіним 26 серпня
Фото: EPA/UPG

26 серпня відбудеться зустріч у форматі Україна - ЄС - "Євразійська трійка" (Білорусь, Казахстан, Росія).

Про це повідомляється на сайті президента України.

18 і 19 серпня відбулися телефонні консультації Петра Порошенка з президентом Європейської комісії Жозе-Мануелем Баррозу.

"Президент Європейської комісії підтримав ініціативу президента України про запрошення боку ЄС для участі у зустрічі високого рівня. 26 серпня в Мінську відбудеться зустріч у форматі Україна - ЄС - "Євразійська трійка" (Білорусь, Казахстан, Росія) для обговорення питань, пов'язаних з імплементацією Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, енергетичною безпекою і стабілізацією ситуації на Донбасі", - сказано в повідомленні.

Порошенко подякував Жозе Мануелу Баррозу за готовність направити одночасно трьох членів Європейської комісії (високого представника ЄС з питань безпеки і зовнішньої політики Кетрін Ештон, віце-президента Єврокомісії - комісара з питань енергетики Гюнтера Оттінгера і комісара з питань торгівлі Карла де Гухта). Такий безпрецедентний крок є підтвердженням солідарності і підтримки України з боку Європейського Союзу, зазначив президент.

Співрозмовники також обговорили питання надання Україні третьої хвилі макрофінансової допомоги ЄС.

Порошенко прийняв запрошення президента Європейської ради Германа Ван Ромпея та президента Європейської комісії Жозе-Мануела Баррозу здійснити робочий візит до Брюсселя, 30 серпня.

Також Порошенко поінформував Жозе Мануела Баррозу про розвиток ситуації на Донбасі і провокації Російської Федерації, що тривають і спрямовані на загострення ситуації з безпекою в регіоні. Він поінформував про обстріл терористами організованої колони мирних громадян, яка покидала Луганськ під білим прапором.

Президент Європейської комісії засудив цей жахливий злочин терористів і закликав до негайного об'єктивного розслідування трагедії. Він наголосив на необхідності забезпечення захисту життя мирного населення. Президент України запевнив, що розслідування обставин цього злочину розпочато і винних притягнуть до відповідальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram