ГоловнаПолітика

США направлять в Україну експертів для роботи в Антикризовому енергетичному штабі

Продан обговорив питання посилення енергетичної безпеки з заступником держсекретаря США

США направлять в Україну експертів для роботи в Антикризовому енергетичному штабі
Фото: cit.ua

США готові направити спеціалістів для роботи в Антикризовому енергетичному центрі, який очолює віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України Володимир Гройсман.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Згідно з повідомленням, міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан і заступник держсекретаря США Вільям Браян обговорили питання посилення енергетичної безпеки, а також питання, пов'язані з опалювальним сезоном в Україні.

"Заступник держсекретаря США Вільям Браян підкреслив, що уряд США має намір передати досвід і методи роботи енергетичної галузі в кризових умовах. Також американська сторона пообіцяла надати фахівців для відповідної роботи в Антикризовому енергетичному штабі, дійсному під головуванням віце-прем'єр-міністра Володимира Гройсмана", - зазначено в повідомленні.

На зустрічі також порушувалося питання про можливість продовження переговорів у тристоронньому форматі з Росією щодо поставок природного газу в Україну.

Нагадаємо, в червні Кабмін створив Антикризовий енергетичний штаб на чолі з Гройсманом.

Після цього Антикризовий енергетичний штаб розробив комплексний план заходів щодо забезпечення стимулювання зменшення споживання і заміщення природного газу. А вже 15 серпня влада Києва розпочала впровадження заходів з економії газу і тепла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram