ГоловнаПолітика

Порошенко наказав перерізати бойовикам шляхи постачання

Президент підтвердив інформацію про те, що на територію України потрапили 1200 бойовиків

Порошенко наказав перерізати бойовикам шляхи постачання
Фото: facebook.com/petroporoshenko

Президент України Петро Порошенко в понеділок провів нараду з керівниками силових відомств, на якій обговорювалася тактика подальших дій у контртерористичній операції.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

"Нам потрібно сьогодні розглянути новий зміст військової операції в нових обставинах", - поставив завдання Глава держави.

Порошенко зазначив, що підтверджується інформація про те, що на територію України потрапили 1200 навчених бойовиків і важка військова техніка "з боку східного сусіда". Частину цієї техніки було знищено, вживаються заходи, щоб знищити решту.

"Сьогодні нам треба зробити перегрупування сил, яке забезпечить захист нашої території і продовження наступальних дій армії", - сказав Президент.

Порошенко підкреслив, що сьогодні стоїть завдання перерізати систему забезпечення терористів найманцями, новим озброєнням, боєприпасами, оскільки через неконтрольовані ділянки кордону триває їх надходження. За словами Президента, тактика зараз полягає в тому, щоб "розсікти території, які контролюються терористами, на зони, щільно звузити кільце і не дати можливості для постачання зброї та боєприпасів".

Нагадаємо, 16 серпня "прем'єр-міністр" самопроголошеної Донецької народної республіки (ДНР) Олександр Захарченко у своєму відеозверненні заявив, що бойовики його угруповання отримали підкріплення з Росії. За його словами, це 1200 бійців, які проходили чотиримісячний курс навчання на території Росії, а також 30 танків і 120 бронемашин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram