ГоловнаПолітика

Україна та Росія погодили всі спірні питання гуманітарного вантажу, - Лавров

Голова МЗС Росії підвів підсумки зустрічі у Берліні

Україна та Росія погодили всі спірні питання гуманітарного вантажу, - Лавров

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що голови МЗС РФ, Німеччини, Франції та України дійшли консенсусу стосовно доставки гуманітарного конвою на південний схід України.

Про це він сказав, підбиваючи підсумки чотиристоронніх переговорів щодо кризи на південному сході України, повідомляють РИА "Новости".

"За низкою напрямків, про які ми давно говоримо, є певний прогрес, перш за все, це стосується сформованого, нарешті, консенсусу на користь доставки гуманітарної допомоги населенню південного сходу України. Констатували, що в тому, що стосується російської ініціативи про направлення 300 вантажівок з гуманітарною допомогою, нарешті, всі питання, які, багато в чому штучно ставилися, знято. Все узгоджено з українською стороною та МКЧХ. Розраховую, що ця допомога найближчим часом уже надходитиме тим, хто її потребує", - заявив Лавров журналістам.

Нагадаємо, 17 серпня Україна визнала російський вантаж гуманітарною допомогою. Експерти ОБСЄ оглянуть вміст російського гуманітарного конвою у понеділок або у вівторок.

Проте у "Донецькій народній республіці" заявляють про отримання ввечері 17 серпня гуманітарної допомоги з Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram