ГоловнаПолітика

Сили АТО звільнили Чорнухине і утримують Хрящувате

Також закінчилася зачистка населених пунктів Мала Іванівка та Андріанівка

Сили АТО звільнили Чорнухине і утримують Хрящувате
Фото: EPA/UPG

Армія звільнила населений пункт Чорнухине від бойовиків.

Про це повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці в Facebook. Також наголошується, що сили АТО увійшли і утримують населений пункт Хрящувате. Проводяться активні бойові дії в районі населених пунктів Станично-Луганський, Ясинувата, Жданівка, Нижня Кринка. Триває блокування Іловайська.

"Закінчено зачистку населених пунктів Мала Іванівка та Андріанівка. Повністю заблоковано Горлівку.

Завершується ізоляція населеного пункту Алчевськ. Російські найманці панічно намагаються покинути ці міста", - сказано в повідомленні.

Сьогодні вночі обстріляно позиції сил АТО в районі населеного пункту Новокатеринівка.

"Обстріл відбувався ймовірно з установок 9П 140 "Ураган". Таку потужну зброю застосовано вперше. Терористи і далі намагаються максимально знищити інфраструктуру Донецької та Луганської областей. Вони мінують дороги, водогони, соціальні установи і т.п. А міста Донецьк і Луганськ сьогодні знаходиться на порозі не тільки гуманітарної, а й екологічної катастрофи, яка штучно створюється терористами ", - додали в АТО.

"Зокрема терористи проводять поховання своїх соратників, не дотримуючись жодних санітарних норм. Братські могили ледь присипають землею. Одночасно загарбники для свого комфортного життя створюють так звані "зелені зони", куди не допускаються звичайні жителі", - повідомляють в прес-центрі.

Крім того, "продовжилися обстріли позицій і блокпостів сил АТО в районі кургану Савур-Могила. З мінометів і установок БМ 21 "Град" двічі обстріляно аеродром Луганськ".

Нагадаємо, вчора 95 бригада Збройних сил України взяла під контроль місто Ясинувата в Донецькій області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram