ГоловнаПолітика

Мінсоцполітики визнало російський конвой гуманітарним

Перші 16 російських "КамАЗів" почали рух у бік українського кордону

 Мінсоцполітики визнало російський конвой гуманітарним
архив
Фото: EPA/UPG

Міністр соціальної політики України Людмила Денисова підписала наказ про визнання вантажу Міжнародного комітету Червоного Хреста гуманітарною допомогою.

Про це повідомляється в неділю, 17 серпня, пише Урядовий портал.

"Відповідно до статей 4 і 5 Закону України "Про гуманітарну допомогу" з урахуванням ініціативи Президента України П. Порошенка щодо отримання гуманітарної допомоги у рамках міжнародної гуманітарної місії під егідою Міжнародного комітету Червоного Хреста визнати вантаж гуманітарної допомоги згідно з додатком", - йдеться у документі.

Напередодні у Мінсоцполітики надійшов лист за підписом керівника регіональної делегації МКЧХ Паскаля Кютт зі списком вантажів. Згідно з листом, білі "КамАЗи" привезли тушковану яловичину, рис, гречану крупу, сіль, цукор-рафінад, згущене молоко, чай, бутильовану воду, дитяче харчування, медикаменти, які не містять наркотичних та сильнодіючих засобів, електростанції і спальні мішки. Всього Червоний Хрест врахував вантажі 12 найменувань загальною вагою 1856,3 тонни.

Одержувач гуманітарного вантажу - місія МКЧХ в Україні. Вантаж буде переміщено представниками організації в Україні через прикордонний пункт пропуску БАПП "Донецьк".

Як повідомляє РИА Новости, перші 16 "КамАЗів" вранці 17 серпня вже виїхали з місця стоянки під Каменськ-Шахтинським Ростовської області і почали рух у бік українського кордону. Представник російської транспортної компанії, що здійснює перевезення вантажів, пояснив агентству, що в неділю перша партія машин не перетне кордон. Далі в бік кордону також будуть відправляти по декілька машин, щоб не створювати затори.

За даними агентства, вранці представники Червоного Хреста почали вибірковий огляд гуманітарної допомоги. Співробітникам МКЧХ дозволили відкрити будь-яку машину і оглянути вантаж.

15 серпня вранці вантажівки дали оглянути журналістам. Багато хто з них зазначав, що у гуманітарній колоні багато напівпорожніх фур.

Колона з гуманітарною допомогою для жителів сходу України, де триває протистояння між українськими силовиками і проросійськими сепаратистами, виїхала з Підмосков'я вранці 14 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram