ГоловнаПолітика

Фінляндія готова допомогти Україні встановити мир

Президент Фінляндії Саулі Нійністе (Sauli Niinistö) зустрівся в Києві з українським президентом Петром Порошенком

Президент Финляндии Саули Нийнистё (слева) и президент Украины Петр Порошенко на встрече в Киеве 16 августа 2014 года
Фото: president.gov.ua
Президент Финляндии Саули Нийнистё (слева) и президент Украины Петр Порошенко на встрече в Киеве 16 августа 2014 года

Фінляндія готова надати допомогу Україні у встановленні миру на сході країни, заявив президент Фінляндії Саулі Нійністе (Sauli Niinistö, на фото ліворуч) під час зустрічі зі своїм українським колегою Петром Порошенком у Києві. Про це йдеться на сайті президента України.

"У нас один сусід. Я хочу запевнити вас і всіх українців, що маленька Фінляндія готова зробити все, щоб допомогти в цій ситуації, яку ми дуже добре розуміємо", - сказав Нійністе.

Він також додав, що Фінляндія готова зробити "все можливе, щоб встановився мир"

, пише Інтерфакс-Україна.

Президент Порошенко, у свою чергу, назвав великим успіхом зупинку агресії. Він натякнув, що агресія могла ховатися під виглядом гуманітарної допомоги з Росії. Порошенко додав, що питання проходження міжнародної гуманітарної допомоги через територію, яку контролюють бойовики, залишається відкритим.

Петро Порошенко наголосив на важливості засідання Ради ЄС 30 серпня і висловив готовність взяти в ньому участь. Президент Фінляндії відзначив важливість завтрашньої зустрічі міністрів закордонних справ Франції, Німеччини, України та Росії в Берліні.

Президенти також обговорювали план запуску в дію зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, конституційну реформу в Україні і майбутні вибори до Верховної Ради.

Напередодні президент Фінляндії зустрічався в Сочі з главою Росії Володимиром Путіним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram