ГоловнаПолітика

Рада ЄС готова до нових санкцій проти Росії

ЄС закликає гарантувати доступ до місця падіння літака Malaysia Airlines

Рада ЄС готова до нових санкцій проти Росії
Фото: podrobnosti.ua

Рада міністрів Європейського Союзу готова далі вводити санкції щодо Росії залежно від розвитку ситуації на сході України. Про це йдеться у висновках Ради ЄС за підсумками засідання.

Згідно з ними Рада ЄС зазначає, що підстави для введення обмежень щодо Росії залишаються чинними.

У зв'язку з цим підкреслюється, що раніше вжиті з боку ЄС дії безпосередньо пов'язані з незаконною анексією Криму Росією і дестабілізацією ситуації в Україні.

"Рада ЄС разом з Європейською комісією та Верховним представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки (Кетрін Ештон) й далі зацікавлені спостерігати й оцінювати ці (обмежувальні) заходи і далі готові розглянути подальші кроки в світлі розвитку ситуації в Україні", - сказано у висновках.

Крім того, Рада ЄС закликає всі залучені країни гарантувати негайний, безпечний і необмежений доступ до місця падіння літака Malaysia Airlines, щоб дозволити відновити розслідування і сприяти репатріації останків жертв та їхніх речей, які досі залишаються на місці катастрофи.

Також ЄС знову нагадує, що всі, хто прямо або побічно відповідальний за пуск ракети по літаку, повинні відповісти за це якнайшвидше.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram