ГоловнаПолітика

РНБО повідомляє про знищення частини колони військової техніки, яка проникла вночі з Росії

Про місцезнаходження техніки не повідомляють

Сили антитерористичної операції знищили частину колони російської військової техніки, яка проникла в Україну 15 серпня. Про це на брифінгу повідомив речник інформаційного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко.

"Усе, що залишилося від колони, і куди вона дійшла, ми вам повідомимо трохи пізніше, тому що день не завершився й активні бойові дії тривають. Здійснено відповідні активні дії, і частини колони вже нема", - сказав він.

Подробиць знищення колони речник не повідомив.

Цю інформацію підтвердив і президент Петро Порошенко в телефонній розмові з прем'єр-міністром Великобританії Девідом Кемероном, повідомляє прес-служба голови держави.

"Співрозмовники скоординували дії з реагування на інформацію про заходження на територію України з Росії військової техніки, що чітко засвідчили міжнародні журналісти, зокрема, газети "Гардіан" (The Guardian)", - зазначає прес-служба.

"Президент зазначив, що ця інформація достовірна і підтверджена, оскільки значну частину цієї техніки було знищено вночі українською артилерією", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, МЗС Литви повідомило, що 70 одиниць військової техніки з РФ вночі в’їхали в Україну. Крім того, в НАТО заявили, що перевіряють повідомлення про колону з 23 російських військових транспортних засобів, яка цієї ночі, можливо, в'їхала в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram