ГоловнаПолітика

Великобританія виділить мільярд фунтів стерлінгів для гуманітарної допомоги Україні

Очільники обговорили можливість врегулювання ситуації на Донбасі

Великобританія виділить мільярд фунтів стерлінгів для гуманітарної допомоги Україні
Архив
Фото: EPA/UPG

Президент України Петро Порошенко мав телефонну розмову з прем'єр-міністром Великобританії Девідом Кемероном. Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Британський прем'єр ще раз запевнив у своїй твердій і послідовній підтримці України і дій Президента. Він також поцікавився питанням гуманітарної допомоги, яка надходить Луганську. Президент поінформував про останні події, а також про те, що українська частина міжнародної гуманітарної допомоги в рамках місії Червоного Хреста їде в Луганськ. Порошенко висловив стурбованість ситуацією на кордоні, зокрема тим, що через відкриту частину кордону в Україну далі надходить важка військова техніка й озброєння з Росії.

Співрозмовники обговорили міжнародні зусилля для діалогу про можливості врегулювання ситуації на Донбасі, а також перспективи розширення військово-технічного співробітництва. Кемерон повідомив, що Великобританія готова фінансово підтримати Україну в рамках програми на мільярд фунтів стерлінгів, які вона виділяє для гуманітарної допомоги ООН.

Нагадаємо, напередодні Петро Порошенко обговорив з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель питання німецької фінансової допомоги для відновлення інфраструктури Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram