ГоловнаПолітика

Український гуманітарний вантаж прибув до Луганської області, - Геращенко

Вантаж приймає місія Червоного Хреста

Уже весь український гуманітарний вантаж прибув у Луганську область. Його передають місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста згідно з нормами і правилами. Про це написала уповноважений президента з урегулювання ситуації на сході України Ірина Геращенко на сторінці у Facebook.

"Увесь український гуманітарний вантаж прибув на Луганщину. Зараз у Старобільську місія Червоного Хреста згідно з описом офіційно приймає харківський вантаж (...) Важливо і принципово: український гуманітарний вантаж передається місії Червоного Хреста згідно з усіма нормами і правилами. З описом, протоколом і класифікацією. Саме так і тільки так можна і слід передавати Червоному Хресту будь-який гуманітарний вантаж. Друге. Жодного військового конвою бути поруч не може. Це також правило", - написала вона.

За даними Геращенко, колона з Дніпропетровська вранці переїхала в Сєверодонецьк (Луганська обл.), де починається її розвантаження під контролем голови ДСНС Сергія Бочковського та представників Червоного Хреста; а київська колона в'їхала в Лисичанськ (Луганська обл.), де і буде розвантажена.

"Склади забиті, наші фури приїхали повнісінькі, не порожні", - також зазначила пані уповноважена.

Вона додала, що місцеві хлібозаводи вже отримали команду з частини привезеного борошна спекти хліб, який  передадуть мешканцям м. Щастя (Луганська обл.) і прилеглих сіл, нещодавно звільнених силами АТО від бойовиків. Решту гуманітарки, як планують, місія Червоного Хреста доправить "в окуповані зони".

Нагадаємо, колона з російською гуманітарною допомогою пробуде на стоянці недалеко від міста Кам'янськ-Шахтинський Ростовської області РФ ще кілька днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram