ГоловнаПолітика

МЗС просить продовжити місію ООН в Україні

Пильної уваги вимагає ситуація на сході України, а також у Криму

 МЗС просить продовжити місію ООН в Україні
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін звернувся до генерального секретаря ООН Пан Гі Муна з проханням продовжити термін мандата моніторингової місії ООН з прав людини.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС України.

"Міністр закордонних справ України Павло Клімкін надіслав листа Генеральному секретарю ООН Пан Гі Муну з проханням продовжити на тримісячний термін мандат Моніторингової місії ООН з прав людини, яка з 15 березня 2014 року працює в Україні на запрошення уряду", - повідомляє прес-служба міністерства.

У своєму зверненні до генсека ООН Клімкін висловив зацікавленість у подальшій присутності правозахисних механізмів ООН і підтримки ними процесів, спрямованих на захист прав і свобод людини в Україні.

"Найпильнішої уваги потребує ситуація на сході України, а також у Криму, де внаслідок російської окупації міжнародні експерти фіксують грубі порушення прав людини", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, за даними ООН і Всесвітньої організації охорони здоров'я, на сході України від початку військових дій до 7 серпня загинуло понад 1,5 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram