ГоловнаПолітика

Попередні підсумки розслідування катастрофи "Боїнга" опублікують у вересні

Звіт міститиме інформацію з різних джерел

Попередні підсумки розслідування катастрофи "Боїнга" опублікують у вересні
архив

Попередні підсумки міжнародного розслідування причин падіння малайзійського лайнера "Боїнг-777" під Донецьком оприлюднять першого тижня вересня.

Про це в четвер, 14 серпня, пише газета "Коммерсантъ" із посиланням на представника Нідерландської ради безпеки (НРБ), який очолює розслідування.

Звіт міститиме інформацію з різних джерел: із даних чорних скриньок, переговорів диспетчерської служби, показань радіолокаційних станцій і супутникових знімків, а також висновків міжнародних фахівців, які побували на місці катастрофи.

Після публікації попереднього звіту НРБ складе підсумкову доповідь про катастрофу літака. На це може піти кілька місяців. Проект підсумкового звіту мають розіслати всім країнам, пов'язаним з інцидентом, які матимуть 60 днів для складання коментарів до документа. Тільки після цього доповідь виставлять на сайті НРБ.

Головне ж, як підкреслюють у Гаазі, рада повинна з'ясувати причини, чому саме розбився літак, проте вона не має права покладати вину або відповідальність на будь-кого за цю подію.

Нагадаємо, "Боїнг-777" малайзійських авіаліній збили на сході України 17 липня. На борту лайнера перебували 298 осіб, 193 з них - громадяни Нідерландів. Ніхто з пасажирів літака не вижив. У Нідерланди з місця авіакатастрофи доправлено останки 228 осіб.

Основна версія падіння літака - влучення в нього ракети. Президент України Петро Порошенко звинуватив у події проросійських сепаратистів, додавши, що має неспростовні докази їхньої провини. Аналогічної думки дотримуються і західні країни, насамперед США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram