ГоловнаПолітика

Меркель: ми не приймаємо дії Росії в Україні

Жителі України мусять мати право на самовизначення, вважає канцлер Німеччини

Меркель: ми не приймаємо дії Росії в Україні
Архив
Фото: EPA/UPG

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель зазначає, що останні 70 років Європа живе у світі в тому числі через те, що на європейському континенті поважають територіальну цілісність держав. Про це вона заявила в інтерв'ю "Саксонській газеті", інформує "Інтерфакс-Україна".

"Ті, хто знає турбулентну і криваву історію нашого континенту, знають чого коштувала ця повага кордонів всіх країн", - сказала Меркель.

При цьому вона підкреслила, що на відміну від прецедентів в Європі, під час подій в Криму президент Росії Володимир Путін діяв по-іншому.

"Там ніхто не погоджував з урядом у Києві проведення референдуму, як, наприклад, в Шотландії, там не було довгих років несправедливості і численних резолюцій ООН, як наприклад, щодо Косово. Таким чином, жодна міжнародна організація не визнала підхід Росії до Криму" , - сказала федеральний канцлер Німеччини.

"Якщо такі анексії, що порушують міжнародне право в Європі, знову стануть засобом політики, і це приймуть без заперечень, в небезпеці буде все, що дає нам можливість жити в світі і процвітанні більш, ніж півстоліття. Тому, ми не приймаємо дії Росії", - додала Меркель.

Вона також підкреслила, що жителі України мусять мати право на самовизначення.

"Якби вони (українці - ред.) проголосували за тіснішу співпрацю з Росією чи приєднання до Євразійського Союзу, ніхто б в ЄС не був проти. Конституція, загальні напрямки політики, питання автономії регіонів - все має вільно і демократично вирішуватися в Україні. Це лежить в основі, і це слід прийняти і Росії"

, - сказала Меркель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram