ГоловнаПолітика

Аваков: Україна не впустить "путінський конвой"

МЗС РФ раніше заявило, що фури пропустять після інспекції

Аваков: Україна не впустить "путінський конвой"
Фото: inforesist.org

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що російський гуманітарний конвой не пропустять через територію Харківської області.

"Жоден путінський "гуманітарний конвой" не буде пропущено через територію Харківської області. Провокація цинічного агресора на нашій території неприйнятна. Це офі. Від себе. Нехай ці 30 тонн солі, що Путін везе в складі "гуманітарної допомоги" - насипле собі на..." - написав він на "Фейсбуці".

Нагадаємо, напередодні міністерство закордонних справ Росії заявило, що у склад скерованої в Україну гуманітарної допомоги входять продукти харчування, медикаменти, електрогенератори. Вантаж доправлять через узгоджений між російською і українською сторонами пункт пропуску "Шебекіне-Плетньовка" на кордоні Бєлгородської (Російська Федерація) і Харківської (Україна) областей. Після перетину російсько-українського кордону колона проїде під егідою Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Також в МЗС РФ повідомили, що Україна спочатку наполягала на перевантаженні допомоги з російських автомобілів, проте згодом відмовилася від цієї ідеї на користь інспекції вантажу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram