ГоловнаПолітика

Колона гуманітарної допомоги з Росії отримає українські номери

Російську допомогу на кордоні з Україною не будуть перевантажувати в інший транспорт

 Колона гуманітарної допомоги з Росії отримає українські номери
Сергей Лавров
Фото: inforesist.org

Колона російських КамАЗів з гуманітарною допомогою при перетині кордону отримає українські автомобільні номери.

Про це заявив голова МЗС Росії Сергій Лавров, повідомляє РИА "Новости".

"Ми погодилися на те, щоб на наших траках з'явилися українські номери під час прямування по території України", - сказав Лавров.

При цьому він висловив надію, що українська влада гарантуватиме безпеку при проходженні гуманітарної колони по контрольованій нею території.

"Ми твердо сподіваємося на запевнення, які нам давала українська влада: вони гарантують безпеку руху всієї колони по території, контрольованій київськими силовиками", - сказав Лавров.

Він зазначив, що ополченці також повідомлені про проходження гуманітарного конвою, і висловив надію на те, що вони також не порушать його безпеку.

Лавров уточнив, що представники Червоного Хреста зустрінуть російський гуманітарний вантаж на кордоні з Україною в тому пункті, який було узгоджено з київською владою, оглянуть його і разом з колоною проїдуть у пункт призначення, насамперед у Луганську область.

Відповідаючи на запитання, чи буде Україна перевантажувати весь гуманітарний вантаж після огляду на кордоні на свій транспорт, Лавров повідомив, що така ідея виникала на стадії переговорів, але згодом від неї відмовилися.

Нагадаємо, 11 серпня Петро Порошенко запропонував організувати гуманітарну місію під егідою Червоного Хреста. Цю ідею вже підтримав президент США Барак Обама.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram