ГоловнаПолітика

Порошенко обговорив з Баррозу умови гуманітарної місії

Президент Єврокомісії погодився з тим, що російський вантаж необхідно передати Червоному Хресту

Порошенко обговорив з Баррозу умови гуманітарної місії
Фото: http://president.gov.ua

Президент Петро Порошенко у вівторок продовжив телефонні консультації з президентом Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу.

"Жозе Мануел Баррозу заявив про повне розуміння і підтримку позиції України щодо гуманітарної місії, яка повинна проходити відповідно до міжнародних норм і внутрішніх українських процедур. Президент Європейської Комісії також підтримав те, що саме Міжнародний Комітет Червоного Хреста координує логістику і доставку гуманітарної допомоги для жителів Луганська", - наводить зміст розмови прес-служба Президента України.

Порошенко подякував ЄС за підтримку та рішення про виділення фінансової допомоги в розмірі 2,5 мільйона євро для жителів Донбасу, які найбільше постраждали від дій бойовиків. Зазначається, що кошти буде спрямовано на цілі міжнародної гуманітарної допомоги жителям Луганська через Міжнародний Комітет Червоного Хреста. Також допомогу направлять на потреби вимушених переселенців, забезпечення їм місця проживання, продуктів харчування, питної води, медичного обслуговування, психологічно-соціальної підтримки.

Співрозмовники також обговорили питання енергетичного діалогу та подальшої економічної допомоги з боку ЄС, зокрема, в рамках міжнародної донорської конференції, яка відбудеться в Києві восени.

Попередня розмова між президентами України та Європейської Комісії відбулася вчора, у понеділок, 11 серпня.

Нагадаємо, в російських ЗМІ повідомляється, що вранці у вівторок автоколона з вантажем гуманітарної допомоги вирушила з підмосковного Наро-Фомінська до південно-західного кордону Росії. Допомогу мають прийняти на узгоджених з Україною пунктах пропуску і передати представникам Червоного Хреста. При цьому Україна не буде впускати на свою територію російський конвой.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram