ГоловнаПолітика

Порошенко поговорив з Обамою

Обговорили питання безпеки і гуманітарну місію для Луганська

 Порошенко поговорив з Обамою
Архив
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко вітає наміри Конгресу США ухвалити акт про надання Україні допомоги в питаннях національної безпеки. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

У телефонній розмові з президентом США Бараком Обамою Порошенко подякував США за двопартійну ініціативу в Палаті Представників Конгресу США ухвалити акт про надання допомоги в питаннях безпеки для України, що, на думку Порошенка, свідчить про дієву підтримку України з боку США.

Президент висловив сподівання, що цей акт підтримають конгресмени і сенатори, а також підпише президент США найближчим часом.

Порошенко й Обама також обговорили питання безпеки в зоні антитерористичної операції.

У свою чергу президент США висловив підтримку дій Президента України, зокрема, ініціативи Петра Порошенка щодо міжнародної гуманітарної місії для Луганська під егідою Міжнародного Комітету Червоного Хреста за участю ЄС, Росії, Німеччини та інших партнерів. Обама підтвердив намір США взяти активну участь у міжнародній гуманітарній місії. Президенти США і України домовилися про двосторонню зустріч на саміті НАТО, який відбудеться в м. Ньюпорт, Уельс, Великобританія, 4-5 вересня цього року.

Нагадаємо, Володимир Путін у телефонній розмові з головою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу заявив, що направляє в Україну "гуманітарний конвой"

Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен вважає дуже ймовірним введення російських військ в Україну під виглядом миротворчої або гуманітарної місії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram