ГоловнаПолітика

Інтронізація нового настоятеля УПЦ МП може відбутися 17 серпня

Голову церкви оберуть 13 серпня

Інтронізацію нового настоятеля Української православної церкви Московського патріархату, обрання якого відбудеться 13 серпня, проведуть орієнтовно 17 серпня. Про це повідомив глава синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (МП) протоієрей Георгій (Коваленко) на прес-конференції, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Повноцінно визнаним настоятелем Української православної церкви і Блаженнішим митрополитом Київським і всієї України він стане після інтронізації, яка орієнтовно відбудеться 17 числа в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври і на яку ми запросили і чекаємо гостей з усіх помісних православних церков світу", - повідомив він.

За його словами, Московський патріархат попередньо повідомив, що благословить будь-який вибір Собору єпископів УПЦ (МП). "Кого б не обрав собор УПЦ, той отримає благословення патріарха Кирила", - сказав Коваленко.

Також він зазначив, що голосування відбуватиметься таємно, вже підготовлено кабінки і урну для бюлетенів. У бюлетень включать імена всіх 74 дійсних єпископів.

Коваленко уточнив, що участь в Соборі, окрім 74 дійсних єпископів, візьмуть також 9 позаштатних єпископів, які зараз перебувають на спокої.

Він також розповів, що голосування відбуватиметься у 2 тури: у першому турі з 74 єпископів визначать три кандидатури, а в другому турі з цих трьох кандидатур оберуть настоятеля УПЦ (МП).

Глава синодального інформаційно-просвітницького відділу спрогнозував, що главу УПЦ (МП), швидше за все, оберуть за один день, 13 серпня, оскільки, за його словами, немає якихось явних протистоянь і дискусій, тобто ввечері в цей день його вже можуть обрати.

Він також додав, що традиційно на інтронізацію запрошуються представники помісних православних церков світу, політики, керівництво країни, а також представники інших конфесій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram