ГоловнаСуспільствоПодії

Проти прикордонників в Міловому використовували нові міни, - прес-центр АТО

Прикордонвідділ на Луганщині обстріляли з вогнемета

Проти прикордонників у селі Міловому Луганської області використали нові протипіхотні міни, можливо, з дистанційним управлінням.

Як повідомляється на сторінці прес-центру АТО у "Фейсбуці", спочатку по будівлі прикордонвідділу зробили п'ять пострілів з вогнемета, причому цілилися невідомі по вікнах, де прикордонники сплять.

Дві вогнеметні гранати влучили у фасад споруди, а решта - в дах, який у підсумку повністю згорів.

Четверо прикордонників, які вибігли з будівлі, підірвалися на мінах, встановлених з російського боку дистанційно. Двоє отримали легкі ушкодження кінцівок, ще двоє - середні.

"Після падіння капсули міни розкрилися, вистріливши в різні боки, довгі жовті нитки, які сплутались між собою, як павутина. Але навіть якщо ми, на початку, не помічали їх і зачіпали ці тонкі дротики, то міни не реагували. Однак коли до однієї з мін підійшов командир, то вона спрацювала. Ми вирішили, що її підірвали дистанційно, по радіо", - розповів один з бійців.

У повідомленні наголошується, що влаштувати провокацію в Міловому дуже легко. У цьому населеному пункті як такої межі не існує. З одного боку дороги стоять російські будинки, з іншого - українські - от і весь кордон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram