ГоловнаПолітика

У Нідерландах упізнали 65 загиблих пасажирів "Боїнга" (оновлено)

Ідентифікація жертв авіакатастрофи може зайняти кілька місяців

У Нідерландах упізнали 65 загиблих пасажирів "Боїнга" (оновлено)
Архив

Пошукова місія за час роботи на місці катастрофи малайзійського авіалайнера "Боїнг-777" у Донецькій області змогла зібрати 10 коробок особистих речей жертв катастрофи. Про це повідомив голова місії Пітер-Яап Алберсберг на брифінгу в Харкові, передає «Інтерфакс-Україна».

"На цей час ми зібрали 10 коробок особистих речей. Кожна коробка об'ємом 1 куб. метр", - сказав він.

Алберсберг зазначив, що члени місії шукали ті речі, які можуть мати цінність для близьких загиблих.

"Ми намагаємося збирати ті особисті речі, які можуть мати цінність для родичів жертв авіакатастрофи: дитячі іграшки, фотоальбоми, паспорти. Ми не забираємо з місця катастрофи такі предмети, як шампуні, рушники та предмети особистої гігієни", - сказав він.

Керівник місії відмовився відповідати на запитання, скільки спецконтейнерів з останками жертв авіакатастрофи було відправлено з Харкова у Нідерланди для проведення ідентифікації, пославшись на повагу до почуттів родичів загиблих.

"Ми можемо говорити тільки про кількість ідентифікованих тіл. Наразі ми ідентифікували 23 тіла. Процес ідентифікації в Нідерландах перебуває тільки на початковому етапі", - сказав він.

ОНОВЛЕННЯ. Пізніше голландське міністерство безпеки та юстиції уточнило, що вдалося впізнати ще 42 жертви авіакатастрофи. Таким чином, загалом наразі встановлено особи 65 загиблих з 298, пише ІТАР-ТАРС.

39 загиблих були підданими Нідерландів, 26 - іноземними громадянами.

Процес упізнання жертв трагедії Boeing відбувається в Нідерландах на військовій базі поруч з містом Хілверсум, приблизно за 30 км від столиці країни. Ідентифікацією займається група з 200 міжнародних експертів. Для завершення цього процесу може знадобитися кілька місяців.

Алберсберг на брифінгу в Харкові також висловив сподівання, що вимушена перерва в роботі місії не матиме критичного впливу на її результат.

"ДНК-матеріал може зберігатися тривалий час у будь-яких умовах. Тому ми сподіваємося, що навіть по закінченні великого періоду часу наша місія буде результативною", - зазначив він.

Разом з тим голова місії сподівається, що місія може повернутися найближчим часом.

"Сподіваюся, що ми повернемося сюди, щоб продовжити пошуки. Я особисто готовий прибути до Харкова протягом доби, щоб продовжити нашу місію", - сказав він.

Нагадаємо, група міжнародних експертів, яка працювала на місці катастрофи Boeing-777, через постійні обстріли з боку терористів змушена була завершити першу фазу пошуків уламків літака і тіл загиблих пасажирів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram