ГоловнаПолітика

Мінсоцполітики просить евакуювати всіх дітей із зони АТО

Переїхали 43 дитячих будинки сімейного типу та 85 дітей із прийомних сімей

Мінсоцполітики просить евакуювати всіх дітей із зони АТО
Архив
Фото: EPA/UPG

Рада національної безпеки і оборони заявляє про звернення Міністерства соціальної політики до голови Донецької обласної державної адміністрації та у Міжвідомчий координаційний штаб з надання допомоги переселенцям із зони антитерористичної операції з проханням сприяти в евакуації із зони військових дій усіх дітей за допомогою гуманітарних коридорів. Про це на брифінгу сказав речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

"З метою запобігання ситуації щодо використання російськими найманцями дітей в якості "живого щита" Міністерство соціальної політики звернулося у Міжвідомчий координаційний штаб, до голови Донецької облдержадміністрації з проханням сприяти в організації безпечної евакуації всіх дітей, які перебувають в епіцентрі військових дій. Така евакуація повинна відбуватися за допомогою створюваних українськими військовими гуманітарних коридорів, забезпечення транспортом для вивезення дітей", - сказав він.

Речник також зазначив, що міністерство звернулося з проханням дати доручення Міністерству інфраструктури і "Укрзалізниці" забезпечити трьома додатковими вагонами поїзди, що відправляються від залізничної станції міста Краснодон (Луганська область), для можливого вивезення дітей із дитячих будинків-інтернатів Луганської області.

Лисенко підкреслив, що за станом на 7 серпня з Луганської та Донецької областей в інші регіони України переїхали 43 дитячих будинки сімейного типу та 85 дітей з прийомних сімей.

Як повідомлялося, члени незаконних збройних формувань у п'ятницю викрали з Будинку дитини в Луганську 7 українських дітей-інвалідів, віком від 2 років, і незаконно переправили їх на територію РФ.

За словами уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковської, викрадені діти-інваліди перебувають у центральній міській лікарні м. Донецька Ростовської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram