ГоловнаПолітика

Суд визнав недостовірними повідомлення про причетність Клименка до подій в Одесі 2 травня

Екс-міністр подав позов про захист честі і гідності

Суд визнав недостовірними повідомлення про причетність Клименка до подій в Одесі 2 травня
Вверху указано время фотографии. Фото сделано сегодня
Фото: facebook/pages/Міністерство-доходів-і-зборів-України

Шевченківський райсуд столиці 6 серпня задовольнив позов Олександра Клименка до Служби безпеки України про захист честі, гідності та ділової репутації.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю адвокат Андрій Сидоренко, який захищав у суді інтереси Клименка, суд оголосив рішення, в якому визнав недостовірною поширену Службою безпеки України інформацію про причетність колишнього міністра Міндоходов і зборів до фінансування провокацій в Одесі.

"Згідно з рішенням суду СБУ зобов'язана публічно спростувати розповсюджену раніше інформацію про те, що Клименко брав участь у фінансуванні провокацій, що сталися 2 травня в Одесі. Вимоги про грошове відшкодування збитків, заподіяних поширенням неправдивої інформації про Клименка, ми не заявляли, оскільки клієнт не вважає за можливе оцінювати в грошовому вимірі свою честь і гідність", - заявив адвокат.

3 травня СБУ заявила про те, що колишнього міністра підозрюють у фінансуванні провокацій сепаратистів в Одесі. У відповідь на це Клименко заявив, що має намір всіма передбаченими законом способами захищатися від озвучених через ЗМІ необґрунтованих звинувачень на свою адресу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram