ГоловнаСуспільствоЖиття

У Росії заарештовано п'ятьох українських військових

Росія звинувачує комбата 72-ї бригади і його підлеглих у використанні важкого озброєння

У Росії заарештовано п'ятьох українських військових

Російський суд обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту щодо п'ятьох українських військових 72-ї механізованої бригади ЗСУ.

Про це повідомляється на сайті Слідчого комітету Росії.

"На підставі отриманих даних в якості підозрюваних затримані командир першого батальйону 72-ї механізованої бригади Збройних сил України Іван Войтенко, а також його підлеглі: заступник командира Віталій Дубиняк, командир танкового батальйону Олександр Поляков, начальник штабу Олександр Охріменко та командир першої роти Дмитро Устилко", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у своїх свідченнях затримані визнають сам факт участі у військових діях і застосуванні різних видів зброї, однак при цьому вони заперечують, що застосовували цю зброю проти мирних громадян.

Слідчий комітет звинувачує українських військових у тому, що їхня бригада за наказом командира Войтенка з 19 липня по 3 серпня при обстрілі міст Червонопартизанськ і Краснодон Луганської області використовувала важке наступальне озброєння, в результаті чого були поранені і загинули не менш як 10 мирних громадян.

Раніше повідомлялося, що суд у місті Красний Сулин Ростовської області Росії ухвалив рішення на два місяці заарештувати командира першого батальйону 72-ї бригади майора Івана Войтенка.

Нагадаємо, в ніч на 4 серпня російсько-український кордон перейшли 438 українських військовослужбовців та прикордонників, у яких закінчилися боєприпаси під час зіткнення з бойовиками.

Пізніше на територію України повернулися 180 осіб, два дні по тому - ще 192 людини. 7 серпня в Україну повернулися 48 військовослужбовців.

Як заявив офіційний представник Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко, на російській території "силою утримують 18 військовослужбовців Збройних сил України та 28 військовослужбовців-прикордонників".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram