ГоловнаПолітика

Турчинов написав листа Надії Савченко (документ)

Спікер захоплюється мужністю української льотчиці

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов написав відкритого листа заарештованій українській льотчиці Надії Савченко. Його опубліковано на сайті Верховної Ради.

"Сьогодні мільйони українців вболівають за Вас, нашу українську героїню", - йдеться в листі.

"Завдяки своїй мужності, відвазі та патріотизму Ви стали символом героїзму Українського народу, який сьогодні захищає свою землю від агресорів", - йдеться в листі.

"Український народ з гордістю спостерігає за тим, як одна мужня жінка може протистояти всім засобам тоталітарної Росії. І це додає віри та впевненості кожному: народ, у якого є такі герої і героїні, неможливо зламати", - написав Турчинов.

Турчинов підкреслив: "Ми робимо все, щоб Ви були в Україні, а винних у злочинах проти Вас було покарано", і висловив надію, що це відбудеться найближчим часом.

Нагадаємо, Надію Савченко, викрадену проросійськими бойовиками в Луганській області, згодом переправили до Воронежа, де її заарештувала російська влада за підозрою у вбивстві мирних жителів на Донбасі.

Воронезький обласний суд РФ розглянув апеляційну скаргу захисту Савченко і ухвалив рішення залишити її під вартою до 30 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram