ГоловнаПолітика

Російський суд заарештував командира батальйону 72-ї бригади

Майора Івана Войтенка заарештували на два місяці

Російський суд заарештував командира батальйону 72-ї бригади
Архив
Фото: Странрица группы Бригада-72 на www.facebook.com

Суд у місті Красний Сулин Ростовської області Росії ухвалив рішення на 2 місяці заарештувати командира першого батальйону 72-ї бригади майора Івана Войтенка. Про це УНІАН повідомив співробітник Генерального консульства України в Ростові-на-Дону, який перебуває у будівлі суду.

Водночас суд продовжує розглядати матеріали стосовно ще 4 українських офіцерів. "Засідання ще триває, зараз ухвалено рішення заарештувати на 2 місяці командира першого батальйону 72-ї бригади майора Івана Войтенка. Щодо інших офіцерів засідання триває, але всі розуміють, що сценарій давно узгоджений", - сказав співробітник консульства.

При цьому він підкреслив, що, незважаючи на заперечення самого Войтенка і його російського адвоката, суд вирішив проводити засідання в закритому режимі.

"Нас виставили із залу", - зазначив співробітник консульства. Він підкреслив, що вимагав, аби суд долучив до справи вимогу уряду України негайно звільнити українських офіцерів, яких утримують незаконно.

Нагадаємо, 4 серпня 438 українських військовослужбовців через обстріл змушені були відступити на територію РФ. Згодом майже всі вони повернулися в Україну. Росія продовжує утримувати 5 українських офіцерів. Сьогодні слідчий комітет РФ попросив російський суд заарештувати 5 офіцерів 72-ї бригади Збройних сил, яких підозрюють у "використанні важкого наступального озброєння невибіркової дії", також перевіряється їх причетність до обстрілу російської території.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram