ГоловнаПолітика

Порошенко схвалив внесення відбитків пальців у біометричні паспорти

Відбитки пальців рук визначено одними з основних біометричних даних

Порошенко схвалив внесення відбитків пальців у біометричні паспорти
Фото: podrobnosti.ua

Президент України Петро Порошенко підписав Закон №1601-VII "Про внесення змін до закону України "Про Єдиний державний демографічний реєстр і документи, які підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус", яким дозволено вносити до біометричних закордонних паспортів відбитків пальців рук. Про це повідомляє прес-служба президента України.

Згідно із цим законом, відбитки пальців рук визначено як одні з основних біометричних даних особи, їх вноситимуть на безконтактний електронний носій документів для виїзду за кордон, що дозволить ідентифікувати людину під час перетину кордонів.

"Закон створює правові підстави для оцифровування відбитків пальців рук і внесення їх на безконтактний електронний носій паспорта громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичного паспорта України, службового паспорта України, посвідчення особи моряка, посвідчення члена екіпажу, посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон і проїзного документа біженця", - йдеться в повідомленні.

Цей документ дозволить забезпечити виконання рекомендацій європейських фахівців про лібералізацію Європейським Союзом візового режиму для України.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявляв, що впровадження біометричних паспортів в Україні почнеться до кінця 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram