ГоловнаПолітика

Яценюк оцінив збитки України від агресії Кремля у $7 млрд

Прем'єр не сумнівається в продовженні Росією нинішнього курсу проти України

Яценюк оцінив збитки України від агресії Кремля у $7 млрд
Архив
Фото: Макс Левин

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк оцінює збитки України від ворожих дій Росії і запланованого введення Україною санкцій проти Росії у 7 млрд доларів. Про це він повідомив на брифінгу.

"За найнегативнішого сценарію для України втрати, які можуть бути не тільки через санкції (щодо Росії), а також через агресивну політику Кремля, становитимуть 7 млрд доларів", - сказав прем'єр.

У зв'язку з цим, за його словами, Україна потребує підтримки європейських та американських партнерів.

"Саме тому нам потрібні європейські ринки, саме тому нам необхідна допомога наших західних партнерів", - сказав Яценюк.

Він привітав рішення ради директорів Світового банку, що схвалив 7 серпня виділення Україні кредиту на 500 млн доларів для підтримки фінансового сектору.

Прем'єр підкреслив, що не сумнівається в продовженні Росією нинішнього агресивного курсу щодо України.

"У мене немає сумнівів, що Росія продовжуватиме той курс, який вона почала ще 10 років тому. Це курс на заборону імпорту українських товарів, на скорочення співробітництва з Україною, на економічний тиск і шантаж", - сказав він.

З приводу можливих збитків Росії від санкцій, які стосовно цієї країни планує ввести Україна, Яценюк повідомив, що ведуться відповідні розрахунки, і цю інформацію щодо оцінок оприлюднено пізніше.

Нагадаємо, у прикордонних з Україною районах Росії перебувають близько 20 тисяч службовців Збройних сил РФ, ще 22 тисячі - в анексованому Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram