ГоловнаПолітика

В Ужгороді "Правий сектор" штурмував СБУ, поранено міліціонера (оновлено)

Міськвідділ міліції також зазнав нападу

В Ужгороді "Правий сектор" штурмував СБУ, поранено міліціонера (оновлено)
Фото: http://mvs.gov.ua/

В Ужгороді представники "Правого сектору" намагалися проникнути в будівлю УСБУ Закарпаття, під час їх протистояння з міліцією поранено співробітника патрульної служби.

Як сказано в повідомленні МВС, о 22.40 в міліцію надійшло повідомлення від чергового СБУ про те, що невідомі особи припаркували свій легковий автомобіль на тротуарі безпосередньо біля центрального входу в будівлю УСБУ області та насильно намагаються зайти всередину. На місце події відправили екіпаж роти патрульної служби міськвідділу міліції та слідчо-оперативну групу для з'ясування обставин.

"Прибувши за вказаною адресою, міліціонери побачили біля входу в адмінбудівлю УСБУ групу людей у камуфляжній формі в кількості 4-5 чоловіків. Працівники роти патрульної служби зробили їм усне попередження щодо їх протиправних дій. На це невідомі відреагували обурено і почали рухатися в бік правоохоронців. При цьому один із чоловіків зробив постріли в напрямку екіпажу роти патрульної служби. Внаслідок цього один з міліціонерів отримав тілесні ушкодження у вигляді вогнепального наскрізного поранення лівого стегна і кульового поранення внутрішньої поверхні правого стегна", - сказано в повідомленні.

Пораненого госпіталізовано в лікарню, де його прооперували лікарі, загрози його життю немає.

Чотирьох нападників затримано, серед них виявився один з керівників закарпатського "Правого сектору".

Після доставлення правопорушників в Ужгородський міськвідділ міліції для з'ясування всіх обставин події, до адмінбудівлі міськвідділу прийшли близько восьми десятків чоловіків, які намагалися "визволити" затриманих.

Міліціонери затримали хуліганів. За їх словами, частину з них мобілізовано до підрозділів Збройних сил України. Ця інформація зараз перевіряється. Вони дають свідчення слідчим.

Розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 345 КК України (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням ним службових обов'язків). Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий термін. Також розпочато провадження за ч.4 ст.296 КК України (хуліганство), санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Як повідомив Українські Новини прес-секретар "Правого сектору" Артем Скоропадський, конфлікт виник через побутову сварку.

"За нашою інформацією, там був один активіст "Правого сектору", один колишній активіст "Правого сектору" і кілька військовослужбовців. Вони спілкувалися на вулиці і, швидше за все, випивали зі співробітником "Альфи". Коли у них стався конфлікт, співробітник "Альфи" злякався, що його поб'ють, і спробував сховатися в будівлі СБУ", - сказав він.

Скоропадський зазначив, що одного зі співробітників міліції, що приїхав на місце події, дійсно поранили, але хто саме поранив, він не знає.

Скоропадський стверджує, що у "Правому секторі" розпочато внутрішнє розслідування.

За його словами, в разі якщо виявиться, що член "Правого сектору" дійсно вчинив будь-які протиправні дії, керівництво партії вживатиме найжорсткіших заходів, аж до виключення з лав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram