ГоловнаПолітика

Порошенко розповів Меркель про тривожну ситуацію на Донбасі

Порошенко і Меркель домовилися координувати зусилля для проведення багатосторонніх переговорів з реалізації мирного плану

Порошенко розповів Меркель про тривожну ситуацію на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко і федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель у телефонній розмові обговорили ситуацію на Донбасі.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

Порошенко поінформував Меркель про тривожний розвиток ситуації на Донбасі, зокрема, про концентрацію бойовиків у Донецьку і Луганську і збільшення надходжень важкого озброєння з російського боку кордону.

Глава держави повідомив, що міжнародні експерти, які розслідували обставини падіння пасажирського літака Malaysia Airlines, припинили розслідування через постійну загрозу їхній безпеці з боку терористів.

При цьому, за його словами, міжнародні експерти високо оцінили всі кроки української сторони, які сприяли розслідуванню. Порошенко і Меркель домовилися про координацію зусиль для проведення багатосторонніх переговорів на вищому рівні для реалізації мирного плану та протидії загрозам безпеці в Європі.

Раніше Німеччина привітала консолідовані зусилля Верховної Ради та Кабінету Міністрів щодо ухвалення законів, необхідних для отримання фінансової допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram