ГоловнаПолітика

Біля Мінсоцполітики мітингували за люстрацію

Фонд соцстрахування не може очиститися від людей Королевської

Біля Мінсоцполітики мітингували за люстрацію
Фото: http://24tv.ua

Під стінами Міністерства соціальної політики у четвер відбулася акція протесту, під час якої від відомства зажадали втрутитися в роботу Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Як повідомляє телеканал 24, посаду директора виконавчої дирекції Фонду досі займає Володимир Ткаченко, який очолював виборчий штаб партії "Україна - вперед" на останніх виборах і на якого заведено кримінальну справу за розтрату бюджетних коштів.

Основна вимога мітингувальників - провести люстрацію у Виконавчій Дирекції Фонду соцстраху серед чиновників, які були причетні до корупційних схем.

Начальник управління виконавчої дирекції Фонду соцстрахування з тимчасової втрати працездатності Тетяна Блажинська повідомила, що коли Наталія Королевська була міністром праці та соцполітики, до керівництва Фонду увійшли її однопартійці. Після цього було збільшено штат у виконавчій дирекції Фонду.

"Сьогодні для того, щоб зменшити кількість "роздутого" штату, для того, щоб зменшити витрати державних коштів на утримання апарату, необхідно провести засідання правління. Представники з боку держави на засідання приходять не в повному складі. Тобто вони фактично не забезпечують кворуму і зривають проведення засідання", - повідомила вона.

Три попередні засідання правління не відбулися через неявку державних представників, присутність яких, згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів, мав забезпечити заступник міністра соціальної політики Віктор Іванкевич.

Учасники акції передали листи головам Міністерства молоді та спорту та Міносвіти, представники яких також входять до складу правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram