ГоловнаПолітика

Нардепи Донець і Дзензерський обіцяють Нацгвардії перші броньовані вантажівки вже за два тижні

Машину повністю захищено від вибухової хвилі

Нардепи Донець і Дзензерський обіцяють Нацгвардії перші броньовані вантажівки вже за два тижні

Народні депутати України фракції "Батьківщина" Тетяна Донець і Денис Дзензерський за власні кошти замовили у НВО "Практика" установку броні на дві нові військові вантажівки.

Як розповіла агентству "Інтерфакс-Україна" компанія-виконувач, бронювання вже готових автомобілів є швидким і ефективним: під обшивку встановлюються бронеплити з легкої, але надтвердої сталі, а на вікна - броньоване скло, чого немає навіть в БТР. Бронювання вантажівок суцільне - кабіна, моторний відсік, дно, верх. На кузов встановлюється простора броньована капсула для перевезення людей і вантажів. Машину повністю захищено як від вибухової хвилі, так і від осколків, вона витримує постріл кулі зі снайперської гвинтівки і з автомата Калашникова.

"Своєю ініціативою ми хочемо показати громадянам та владі реальні можливості України. Показати людям, які здійснюють закупівлі для військових, за якою ціною і за який час можна зробити щось у своїй державі. Потрібно всього 2 тижні, щоб захистити ще 15 чоловік. І це коштує приблизно 600 тисяч гривень", - зазначає Донець.

Вона також повідомила, що ідея виникла після спілкування з бійцями АТО, яким потрібні такі місткі і потужні автомобілі з надійною бронею і з захисною капсулою, яку можна у разі необхідності зняти і перетворити на стаціонарний блокпост.

Бронювання автомобілів для сил АТО може вирішити дві найважливіші проблеми: швидке забезпечення броньового захисту силовиків і проблему пошуку коштів на закупівлю бронетехніки, яких у держави не так багато, зазначають Дзензерський та Донець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram