ГоловнаПолітика

Ніхто не повірить у миротворчу місію Росії в Україні, - Сікорський

Введення російських військ в Україну було б невигідним для самої РФ

 Ніхто не повірить у миротворчу місію Росії в Україні, - Сікорський
Фото: EPA/UPG

Ніхто у світі не повірить у миротворчу місію Російської Федерації в Україні, і російська влада не має ніякого права ввести війська під таким приводом без дозволу української влади або Ради безпеки ООН.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в ефірі TOK-FM, пише УНІАН.

"Ніхто не повірить у миротворчу місію, незважаючи на те, якого кольору будуть російські танки", - сказав він і додав, що введення російських військ в Україну було б порушенням міжнародного законодавства.

"Навіть якщо це буде подано як миротворча місія, то ніхто не має права утворювати таку місію без згоди держави, де така місія реалізується, або згоди Ради безпеки ООН, якої не буде”, - сказав Сікорський.

Міністр додав, що Росія введенням своєї армії створить "найбільший заморожений конфлікт на пострадянському просторі" і була б змушена тримати там "багатотисячний" військовий контингент і утримувати "окупований" регіон за рахунок власного бюджету.

За його словами, це стало б "великим тягарем" для російських платників податків.

Нагадаємо, 5 серпня Росія скликала надзвичайне засідання Радбезу ООН через ситуацію на Донбасі і заявила про "катастрофічну" гуманітарну ситуацію там і готовність самостійно допомогти розв’язати цю проблему.

6 серпня голова уряду Польщі Туск сказав, що загроза прямої агресії Росії проти України "є більшою, ніж кілька днів тому".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram