ГоловнаПолітика

В Україну прибудуть швейцарські лікарі на допомогу постраждалим учасникам АТО

Омбудсмен Валерія Лутковська звернулася до президента Міжнародного Комітету Червоного Хреста Пітера Маурера

В Україну прибудуть швейцарські лікарі на допомогу постраждалим учасникам АТО
Архив
Фото: EPA/UPG

Швейцарські лікарі прибудуть в Україну в кінці серпня, щоб допомогти потерпілим учасникам АТО за домовленістю з міжнародним Комітетом Червоного Хреста. Про це повідомляє прес-служба уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської за підсумками її зустрічі з керівником напрямку "Здоров'я" місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні Оскаром Авагарді, передає "Інтерфакс-Україна".

"Досягнуто домовленості про прибуття в кінці серпня лікарів зі Швейцарії, які зустрінуться безпосередньо з постраждалими і проведуть попередні медичні консультації", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі нагадали, що Лутковська звернулася до президента Міжнародного Комітету Червоного Хреста Пітера Маурера щодо організації фізичної реабілітації осіб, які брали участь в АТО або постраждали внаслідок бойових дій на сході України.

У своєму листі уповноважений з прав людини, зокрема, зазначила: "Звертаюся до Вас з проханням поінформувати про можливість використання ресурсів Спеціального фонду для інвалідів Міжнародного Комітету Червоного Хреста з надання допомоги постраждалим із забезпечення протезування, а також про можливості подальшого співробітництва та впровадження спільного проекту в Україні".

Як відомо, Червоний Хрест має більш ніж 40-річний досвід у протезуванні кінцівок та проведенні фізичної реабілітації людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram