ГоловнаПолітика

ООН: конфлікт в Україні забрав життя 1367 осіб

Більш ніж 4 тисячі були поранені

ООН: конфлікт в Україні забрав життя 1367 осіб
Фото: EPA/UPG

Управління ООН з координації гуманітарних питань заявляє, що конфлікт в Україні вже забрав життя 1367 осіб, понад 4 тисячі були поранені.

Про це сказав представник Джон Гінг у ніч проти середи під час засідання Ради Безпеки ООН з гуманітарної ситуації в Україні, повідомляє сайт ООН.

Як наголосив Джон Гінг, у районах, охоплених бойовими діями, серйозно пошкоджена інфраструктура, обмежена подача води й електрики. 70% медичних працівників утекли з Луганська і Донецька, тому багато людей не можуть отримати необхідну медичну допомогу. Десятки тисяч українських громадян змушені покинути свої будинки.

За словами Гінга, гуманітарні коридори з найбільш постраждалих районів у райони, що перебувають під контролем влади України, відкрито щодня протягом декількох годин. Однак найчастіше їх блокують, евакуація людей ускладнюється.

Джон Гінг закликав сторони конфлікту не перешкоджати переміщенню людей, а також забезпечити гуманітарним службам доступ до населення, що потребує допомоги.

Він також закликав владу України створити єдину систему реєстрації внутрішньо переміщених осіб, скасувати податки на гуманітарну допомогу, прискорити процедуру в'їзду в країну гуманітарних співробітників, доправлення імпорту та сприяти ввезенню медикаментів і матеріалів, сертифікованих ВООЗ.

Нагадаємо, Управління верховного комісара ООН з прав людини раніше надало дані, що від початку проведення антитерористичної операції (середина квітня) по 26 липня в Україні загинули щонайменше 1129 мирних жителів, ще 3442 людини отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram