ГоловнаЕкономікаБізнес

Команда Коломойського пропонує націоналізувати МТС і "Київстар"

Першим потрібно націоналізувати "Укртелеком" Ахметова

Команда Коломойського пропонує націоналізувати МТС і "Київстар"
Борис Филатов

Команда дніпропетровського губернатора Ігоря Коломойського вважає, що держава повинна націоналізувати ряд стратегічних підприємств, приватизованих у 2010-2013 роках з явними порушеннями.

Про це заявив заступник губернатора Борис Філатов.

Наприклад, у Дніпропетровській ОДА вважають, що першою потрібно повернути державі компанію “Укртелеком”, яка належить донецькому олігарху Рінату Ахметову, пише "Українська правда".

"Це стратегічне підприємство зараз на 50% належить Януковичу. У будівлі "Укртелекому" є мережа спеціальних вузлів і каналів урядового зв'язку. Вдумайтеся, це все зараз перебуває в руках Януковича", - обурюються в ОДА.

Також націоналізація повинна торкнутися компаній МТС і “Київстар”, вважає Філатов.

"Наприклад, МТС - компанія, яка займається радіорозвідкою прямо на фронті. Через компанію МТС росіяни вклинюються в будь-яку розмову і здійснюють наведення вогню. Через це гинуть люди. Також це стосується "Київстару", - сказав він.

У довгому списку підприємств, озвученому заступниками Коломойського Борисом Філатовим і Геннадієм Корбаном, є власність Сергія Курченка, Сергія Арбузова, Олександра Клименка, сім’ї Януковичів, Миколи Азарова.

Серед інших назв підконтрольні росіянам Миколаївський глиноземний завод і Запорізький титано-магнієвий комбінат (обидва - Олег Дерипаска), Побузький феронікелевий комбінат (Олександр і Даниїл Бронштейни) та інші.

"Те, що зараз відбувається з Україною, - це не рейдерство? Нам треба відповісти тією ж монетою. Треба перестати обслуговувати кредити російських банків", - говорить Філатов. Та й взагалі, забрати майно - не найважче, складніше завдання - війна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram