ГоловнаПолітика

Порошенко скасував низку пільг генералам на пенсії

Звільненим зі служби за вислугою років заборонили бути радниками

Порошенко скасував низку пільг генералам на пенсії
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко скасував низку пільг генералам армії, генералам внутрішньої служби та державним радникам юстиції, звільненим зі служби за вислугою років.

Відповідний указ оприлюднено на сайті Президента.

Тепер генералів, звільнених за вислугою строку служби, не можна призначати на посаду радника Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ або іншого військового формування, а звільнених державних радників юстиції - на посаду радника Генпрокуратури.

Також скасовано грошове, автотранспортне, медичне та інші види обслуговування таких осіб за останньою посадою, яку вони займали, а також право мати помічника.

Не отримають генерали у відставці також щорічного безкоштовного санаторно-курортного лікування з компенсацією вартості проїзду в межах України, оплати 50% вартості користування житлом, комунальними послугами та телефоном.

Скасовано і положення, за яким у разі працевлаштування таких осіб після звільнення за вислугою строку служби на інше місце роботи незалежно від форм власності на них поширювалися безкоштовне медичне обслуговування, санаторно-курортне лікування та оплата 50% комунальних послуг за рахунок держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram