ГоловнаПолітика

СБУ затримала голову Волноваської КПУ за сепаратизм

Зокрема, Сергій Філіндаш організовував псевдореферендум

СБУ затримала голову Волноваської КПУ за сепаратизм

Служба безпеки України затримала за сепаратистську діяльність першого секретаря Волноваського районного комітету Комуністичної партії України в Донецькій області Сергія Філіндаша.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Повідомляють, що Філіндаш особисто організовував у Волновасі масові антиукраїнські заходи, на яких лунали заклики до насильницької зміни конституційного ладу, захоплення державної влади, зміни територіальної цілісності України.

СБУ встановила, що Філіндаш у березні організував у Волновасі мітинг і круглий стіл, на яких, попри думку більшості,  публічно закликав не визнавати центральні органи центральної влади, закликав до відокремлення Донецької області від України і приєднання до Росії.

"Партійний функціонер також брав участь в організації псевдореферендуму і долучився до створення осередку терористичної організації т.зв. "ДНР" на території Волноваського району", - додали в СБУ.

Окрім того, Філіндаш підбурював представників дільничних виборчих комісій від КПУ до зриву позачергових виборів Президента України.

На початку червня він також керував демонстративною заміною українських державних прапорів у Волновасі на російські, а також поширив "ультиматум" українській владі.

Як сказано на сайті КПУ, Філіндаша "викрали бойовики в масках з власного будинку" ввечері 30 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram