ГоловнаПолітика

Порошенко, Яценюк і Турчинов домовилися скоротити терміни передвиборної кампанії

Влада має намір здешевити проведення виборів

Порошенко, Яценюк і Турчинов домовилися скоротити терміни передвиборної кампанії
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, спікер ВР Олександр Турчинов і керівники депутатських фракцій і груп домовилися про необхідність скорочення терміну проведення виборчої кампанії на позачергових виборах Верховної Ради із 60 до 45 днів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Турчинова.

Таке рішення прийнято на спільній нараді в четвер, яка відбулася після засідання Ради.

"Учасники зустрічі домовилися про... зменшення... терміну проведення виборчої кампанії із 60 до 45 днів", - сказано в ньому.

Окрім того, вони домовилися про необхідність здешевлення виборчих процедур у зв'язку з прийняттям парламентом законопроекту про внесення змін до державного бюджету на 2014 рік, що передбачає істотне скорочення бюджетних витрат.

Згідно з повідомленням, на зустрічі також була досягнута домовленість про підготовку узгодженого проекту змін до виборчого законодавства, що передбачає консультації з приводу запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими списками партій і відновлення виборчих блоків партій.

Нагадаємо, дострокові вибори Верховної Ради повинні пройти 26 жовтня. Вони пройдуть за змішаною системою (за списками та мажоритаркою), тому що в парламенті не вистачає голосів для її зміни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram