ГоловнаПолітика

Винні у катастрофі "Боїнга" повинні постати перед судом у Гаазі, - міністр закордонних справ Австралії

Голова відомства провела зустріч з Юлією Тимошенко

Винні у катастрофі "Боїнга" повинні постати перед судом у Гаазі, - міністр закордонних справ Австралії
Фото: batkivshchyna.com.ua

Міністр закордонних справ Австралії Джулія Бішоп прибула в Україну у рамках міжнародного розслідування катастрофи "Боїнга-777".

"Ми разом з голландською стороною не відступимо: ми повернемо наших загиблих додому і проведемо розслідування. Винні мають нести відповідальність у Гаазькому суді", - заявила Бішоп під час зустрічі з лідером партії "Батьківщина" Юлією Тимошенко у четвер, 31 липня.

Про це повідомляє прес-служба "Батьківщини".

При цьому міністр закордонних справ Австралії закликала фракцію "Батьківщина" підтримати проект закону про ратифікацію угоди між Україною та Австралією щодо направлення австралійських і голландських поліцейських для забезпечення проведення міжнародного розслідування катастрофи.

Юлія Тимошенко у свою чергу висловила співчуття родинам загиблих і подякувала Джулії Бішоп за прагнення знайти безпосередніх винуватців трагедії.

Пізніше стало відомо, що Верховна Рада на закритому засіданні ратифікувала угоди з Австралією про направлення в Україну до 250 озброєних осіб поліцейського, військового та цивільного персоналу у зв'язку з падінням літака Malaysia Airlines у Донецькій області та з Нідерландами про міжнародну місію до 700 озброєних осіб щодо захисту розслідування авіакатастрофи. За ратифікацію угоди з Австралією проголосували 324 депутати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram