ГоловнаПолітика

Порошенко уповноважив робочу групу на переговори у Мінську

Україна вимагатиме забезпечити допуск експертів до місця авіакатастрофи

Порошенко уповноважив робочу групу на переговори у Мінську
Владимир Гройсман
Фото: www.business.ua

Президент Петро Порошенко уповноважив робочу групу на проведення консультацій 31 липня у Мінську щодо забезпечення допуску міжнародних експертів на місце падіння літака "Малайзійських авіаліній".

"Президент України уповноважив нашу контактну групу вилетіти до Мінська завтра і провести консультації для того, щоб наші вимоги були виконані. Ми хочемо, щоб з боку ОБСЄ було здійснено контроль, що з боку української армії немає жодної протидії у зоні катастрофи", - повідомив на брифінгу у середу віце-прем'єр Володимир Гройсман, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Завтра Україна через своїх представників у контактній групі висуне серйозні вимоги стосовно доступу до території аварії літака міжнародних експертів", - заявив він.

Гройсман зазначив, що президент України вимагає, щоб у четвер був забезпечений доступ міжнародних експертів у зону катастрофи "Боїнга".

Віце-прем'єр висловив співчуття, що міжнародні експерти не можуть потрапити на місце катастрофи і що немає можливості забрати останки загиблих.

"Нам штучно заважають туди потрапити", - сказав він.

Також він повідомив, що у середу було прийнято рішення розмістити поблизу з місцем катастрофи базу, де зможуть розташуватися міжнародні експерти.

Нагадаємо, у вівторок Порошенко звернувся до президента Білорусі Олександра Лукашенка з пропозицією посприяти у проведенні зустрічі тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання конфлікту на сході України у Мінську 31 липня. У своєму повідомленні Порошенко зазначив, що робота групи відбудеться "за участю другого президента України Леоніда Кучми, посла Росії в Україні Михайла Зурабова та представника ОБСЄ".

Чи будуть брати участь у переговорах представники сепаратистів, неясно, але у "ДНР" вже заявили про готовність до переговорів і припинення вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram