ГоловнаПолітика

Канада теж має намір посилити санкції проти Росії

Канада координується свої дії зі США і з ЄС

Канада теж має намір посилити санкції проти Росії
Премьер-министр Канады Стивен Харпер
Фото: EPA/UPG

Канада має намір ввести додаткові санкції щодо Росії за дії в Україні.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби прем'єр-міністра Канади Стівена Харпера.

"24 липня ми оголосили про посилення санкцій проти виробників зброї й енергії і фінансових організацій зі значними зв'язками з російською владою. На хвилі агресії з боку Росії, яка включає постачання матеріально-технічного забезпечення і систем озброєння агентам путінського режиму на сході України, Канада оголошує про свій намір укотре посилити економічний і політичний тиск найближчими днями, увівши додаткові санкції проти (російського) режиму і близьких до нього", - наголошено в ньому.

При цьому Харпер уточнює, що Канада координується зі США та з Європейським Союзом.

Канадський прем'єр наголосив, що підтримка Президентом Росії Володимиром Путіним сепаратистів на сході України є дуже реальною загрозою для міжнародного миру та безпеки.

Він зазначив, що Канада готова накласти додаткові санкції, якщо військова агресія режиму Путіна триватиме.

Як повідомляли, в липні Канада ввела санкції проти 10 російських компаній, самопроголошених "Донецької народної республіки" і "Луганської народної республіки", а також 8 їхніх представників через ситуацію у Східній Україні.

Перед цим Канада ввела додаткові санкції проти 14 осіб через порушення суверенітету України.

Нагадаємо, 29 липня президент США Барак Обама оголосив про введення нових санкцій проти Росії. Санкції торкнуться енергетики, фінансового сектору, а також оборонної промисловості.

Також про нову хвилю санкцій повідомив і Європейський Союз. Санкції торкнуться доступу держбанків РФ до капіталу ЄС, експорту озброєнь і продукції подвійного призначення, доступу до технологій і устаткування для нафтової галузі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram