ГоловнаПолітика

Порошенко запропонував ОБСЄ контролювати режим припинення вогню біля місця аварії "Боїнга"

Президент розраховує на впливовість представників місії

Порошенко запропонував ОБСЄ контролювати режим припинення вогню біля місця аварії "Боїнга"

Президент Петро Порошенко пропонує експертам ОБСЄ контролювати режим припинення вогню в 20-кілометровій зоні місця падіння літака Malaysia Airlines.

"Президент заявив, що готовий запропонувати експертам ОБСЄ здійснювати контроль за ситуацією і моніторинг двостороннього припинення вогню безпосередньо на блокпостах", - сказано в повідомленні прес-служби Президента.

При цьому Порошенко розраховує, що ОБСЄ використовує свій вплив для припинення вогню з боку терористів також у радіусі 20 км.

У розмові з прем'єр-міністром Австралії Тоні Ебботтом і прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте Порошенко повідомив, що, за його дорученням, віце-прем'єр-міністр Володимир Гройсман провів термінову нараду.

У ній взяли участь нідерландські та австралійські представники, фахівці Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на чолі з керівником місії Ертугрулом Апаканом, а також міністр оборони Валерій Гелетей, заступник глави Адміністрації Президента Валерій Чалий, представники Міністерства закордонних справ та Служби безпеки України.

Результатом наради стало створення ситуативної кімнати для постійної координації подальшого забезпечення роботи і безпеки експертної групи.

Нагадаємо, Boeing 777-200 компанії "Малайзійські авіалінії", який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур (рейс MH17), було збито бойовиками 17 липня в Шахтарському районі Донецької області. В результаті загинули всі 298 осіб, які перебували на борту. ОБСЄ зараз намагається полегшити доступ до місця катастрофи шляхом консультацій зі сторонами конфлікту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram