ГоловнаПолітика

ЄС узгодив економічні санкції проти Росії, - ЗМІ

Газовий сектор під режим санкцій не підпадає

ЄС узгодив економічні санкції проти Росії, - ЗМІ
Фото: rus.ruvr.ru

Уряди країн ЄС узгодили економічні санкції проти Росії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на агентство Reuters. Як повідомляється, мова йде про цілий ряд секторів. Санкції повинні торкнутися нафтової галузі, оборонної промисловості, товарів подвійного призначення. Водночас, газовий сектор під режим санкцій не підпадає.

Відповідно до плану ЄС санкції вводять на 3 місяці. Після закінчення цього терміну уряди країн-членів ЄС повертаються до розгляду питання.

У разі введення цих заходів найбільше постраждають "Газпром" і "Роснефть", яким необхідні західні технології для видобутку на арктичному шельфі, вважають експерти. Під загрозою опиняться проекти з розробки важковидобувних запасів і сланцевої нафти, попереджають експерти.

Нагадаємо, 28 липня стало відомо про намір Японії розширити санкції проти Россії. Нові санкції передбачають заморожування активів в Японії осіб і організацій, які безпосередньо причетні до анексії Криму Росією і до дестабілізації ситуації на сході України.

18 березня Японія ввела перший пакет санкцій проти РФ через позицію Москви щодо Криму. Токіо призупинив консультації з Москвою щодо полегшення візового режиму і відклав початок переговорів стосовно ряду спільних проектів. За підсумками цих консультацій планувалося підписати угоди про інвестиційне співробітництво, про співробітництво в освоєнні космосу і про запобігання небезпечній військовій діяльності.

29 квітня Японія ввела санкції щодо РФ. Тоді до списку санкцій потрапили 23 людини. Список не було опубліковано, але в японському МЗС повідомляли, що його складено на основі аналогічних списків США і Європейського союзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram