ГоловнаПолітика

РНБО: через обстріл з території Росії за час АТО загинуло 27 прикордонників

З початку липня зафіксовано 153 обстріли українських прикордонпостів

 РНБО: через обстріл з території Росії за час АТО загинуло 27 прикордонників
Фото: dpsu.gov.ua

У результаті обстрілу українських прикордонних пунктів з території Росії за час проведення АТО загинули 27 українських прикордонників, а ще 185 отримали поранення.

Про це під час брифінгу заявив прес-секретар РНБО Андрій Лисенко, повідомляє "РБК-Україна"."Загалом, у результаті обстрілів з території Російської Федерації загинуло 27 українських прикордонників та 185 отримали поранення. Всі вони були вражені російською зброєю", - заявив Лисенко.

За словами спікера РНБО, масовані артилерійські обстріли українських прикордонних позицій з російської території із залученням бойової техніки збройних сил РФ почалися на початку липня 2014 року.

"Їх кількість з кожним днем збільшується. У середньому щодоби російські професійні військовослужбовці скоюють 3-5 артилерійських обстрілів прикордонних підрозділів", - зазначив Лисенко.

Він підкреслив, що починаючи з 5 червня зафіксовано 153 напади і обстріли українських прикордонних нарядів та місць дислокації прикордонних підрозділів.

Нагадаємо, вчора у результаті обстрілу прикордонного пункту пропуску "Довжанський" у Луганській області з території Російської Федерації вбито 4 та поранені 2 українських прикордонників. Раніше факт обстрілу Росією позицій ЗСУ, які охороняють кордон, підтвердив Пентагон, оприлюднивши на доказ супутникові знімки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram