ГоловнаПолітика

Сікорський запитав у Путіна адресу магазину, де продається "Бук"

Очільник польського МЗС закликав російську владу почати говорити правду про те, що відбувається на сході України

Сікорський запитав у Путіна адресу магазину, де продається "Бук"
Фото: www.news-poland.com

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський попросив президента Російської Федерації Володимира Путіна дати йому адресу магазину, де можна купити сучасне важке озброєння, яке використовують проросійські терористи на сході України, зокрема зенітний ракетний комплекс "Бук".

Про це Сікорський заявив на прес-конференції у Варшаві, пише УНІАН.

"У Криму президент Володимир Путін говорив, що солдати - "зелені чоловічки" - не його. Потім визнав, що його. Казав, що техніку, яку вони використовують, можна купити в магазині в Україні або Росії. Прошу показати мені магазин, дати адресу, де можна купити систему "Бук", танк Т64, протиповітряну систему "Стріла", - сказав польський міністр.

Він зазначив, що заяви представників російської влади суперечать "очевидним доказам", серед яких фото і свідчення очевидців, наголосивши на неприпустимості бомбардування російськими військовими позицій українських силовиків.

"Не розумію, яка різниця між обстрілюванням української території 10 днів тому і тиждень тому. Це абсолютно неприпустимо, тому що це агресія проти суверенної держави", - підкреслив Сікорський, коментуючи заяву керівника російського МЗС Сергія Лаврова, який сказав, що оприлюднені США фото, що підтверджують обстріл, мають іншу дату, ніж вони вказали.

Очільник польського МЗС також закликав російську владу припинити підривати територіальну цілісність України і почати говорити правду про те, що насправді відбувається на сході України, назвавши це двома умовами для "відновлення фундаментальної довіри і можливості для відновлення співпраці" Росії із Заходом.

Сікорський додав, що Польща підтримує запровадження санкцій проти Росії за збитий два тижні тому пасажирський літак "Малайзійських авіаліній".

Нагадаємо, Росія офіційно спростовує, що постачає зброю терористам, зокрема, систему "Бук", за допомогою якої, за даними українських спецслужб, 17 липня було збито пасажирський літак з майже 300 пасажирами на борту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram