ГоловнаПолітика

Україна та Нідерланди домовилися про Міжнародну поліцейську місію

Ратифікувати угоду можуть 31 липня

Україна та Нідерланди домовилися про Міжнародну поліцейську місію
Фото: @poroshenko

Україна та Нідерланди підписали угоду про Міжнародну місію захисту розслідування, яку створюють, щоб сприяти збору останків і провести розслідування на місці авіакатастрофи літака рейсу МН17.

Про це повідомляє прес-служба уряду.

Місія складатиметься з експертів і представників поліції Нідерландів, Австралії та інших країн, громадяни яких були на літаку "Боїнг-777", додали у прес-службі.

Ратифікацію угоди Верховною Радою планують на четвер, 31 липня.

"Напередодні, 24 і 25 липня, у зв'язку з подоланням наслідків трагедії Україна підписала низку нормативно-правових актів, зокрема з Нідерландами - Меморандум про взаєморозуміння з розслідування падіння літака, угоди між Національним бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами України та Радою безпеки польотів Нідерландів про передачу проведення розслідування нідерландській стороні", - йдеться в заяві, опублікованій на сайті Кабміну.

Також у повідомленні зазначено, що підписано угоду між Україною та Австралією про направлення до України австралійського персоналу.

Нагадаємо, літак, що летів за курсом Амстердам - Куала-Лумпур, розбився 17 липня на сході України. Загинули 298 осіб. СБУ почала кримінальне провадження за статтею "теракт". На місці знайдено тіла 186 загиблих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram