ГоловнаПолітика

Прокуратура затримала начальника "міліції ДНР"

Оперуповноважений Краматорського міськвідділу міліції сприяв злочинній діяльності "ДНР"

Прокуратура затримала начальника "міліції ДНР"
Фото: 62.ua

Прокуратура затримала міліціонера, який очолив "народну" кримінальну міліцію самопроголошеної "Донецької народної республіки" в Краматорську. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Донецької області.

У ньому наголошено, що слідчий відділ прокуратури Донецької області відкрив провадження за ч. 2 ст. 256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних організацій і приховування їхньої злочинної діяльності).

Встановлено, що 28-річний оперуповноважений Краматорського міськвідділення міліції налагодив зв'язки з представниками ДНР і всебічно сприяв їх злочинній діяльності.

Зокрема, вживав заходів для того, щоб бойовики ДНР уникали кримінальної відповідальності за свої численні злочини.

Встановлено, що згодом міліціонер очолив "народну" кримінальну міліцію, яку на території Краматорська створили терористи ДНР.

Зараз слідча група прокуратури Донецької області об'єднала кримінальні провадження за фактом сприяння діяльності терористів і перевіряє причетність працівника міліції до розбою в автосалоні міста, внаслідок чого злочинці заволоділи майном на суму понад 5 млн гривень, а також до незаконного зберігання зброї.

За вказані злочини працівника міліції затримали.

Слідчий прокуратури Донецької області повідомив його про підозру у вчиненні вказаних злочинів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram